MORNING RITUAL

10 manieren om je ochtend goed te starten

01
DRINK LAUW WATER

Er is geen betere manier om je dag te beginnen dan met een glas lauw citroenwater. Het gemiddelde dieet is vrij zuur, terwijl ons lichaam van nature alkalisch is. Je ochtend beginnen met wat citroenwater helpt je lichaam te “resetten” naar zijn van nature gelukkige staat. Citroenwater heeft ook tal van andere voordelen: het is een diureticum, immuniteitsbooster en het helpt het lymfesysteem te hydrateren.

Dus ga voordat je iets anders eet of drinkt naar je keuken en maak een glas voor jezelf.

02
MAAK JE BED OP

Je bed opmaken lijkt misschien niet leuk, maar het is eigenlijk een gigantische stap in de richting van het nemen van verantwoordelijkheid voor je ruimte, je mentale gezondheid en je leven. Je creëert een positieve verandering in je omgeving en het bewijs ligt voor je neus. Het is een kleine actie met grote resultaten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat wanneer je ’s avonds thuiskomt, je je ochtend-zelf dankbaar zult zijn dat je er de tijd voor hebt genomen. Het duurt maar een paar minuten, dus zuig het op en doe het al.

03
THEE RITUEEL

Hier is het goede nieuws: voor mindfulness hoef je niet per se elke ochtend 45 minuten in meditatie te zitten. Een manier om het in je normale routine te brengen, is door simpelweg de dingen die je normaal doet met extra zorg en intentie te doen.

Een thee-ritueel houdt in dat je ’s ochtends zoals gewoonlijk je thee zet, maar de tijd neemt om echt bij elke stap aanwezig te zijn. Go slow. Let op wat je doet. Als de thee klaar is, ga dan zitten en neem even de tijd om er dankbaar voor te zijn voordat je begint te drinken. Kijk er naar. Ruik het. Voel de beker in je handen. Drink het langzaam. Neem je tijd, voor jezelf. Tip: gebruik Moringa thee, bom van mineralen en vitamines!

04
LEES

Wat als je je dag zou starten met het lezen van enkele pagina’s in je boek? Op die manier heb je meteen al iets leuks voor jezelf gedaan, iets wat er misschien meestal zou overschieten op het einde van de dag. Begin met iets voor jezelf dus.

05
MEDITEER

Meditatie is een geweldig hulpmiddel voor zelfontdekking en mentale helderheid. Er is die beroemde quote: Mediteer elke dag een uur, tenzij je het te druk hebt. Mediteer dan twee uur.

Begin waar je je comfortabel bij voelt. Soms doe ik ’s ochtends snelle meditaties van 5 minuten. Je kunt het dus echt in elk schema verwerken.

Meditatie is net als elke persoonlijke oefening: er is geen one-size-fits-all. Er zijn veel verschillende soorten meditatie waarmee je kunt experimenteren: kundalini, Tibetaans boeddhisme, mantra-meditatie enz. Persoonlijk vind ik het heerlijk om tussen de verschillende soorten te fladderen, dus ik moedig je aan om te onderzoeken en te vinden wat het beste voor jou werkt.

06
DANKBAARHEID

Door de dag met de juiste mentaliteit te beginnen, zal je dag vlotter verlopen. Als je ’s ochtends wakker wordt en je eerste gedachten angst of zorgen zijn, hebben die gedachten de neiging om de hele dag bij je te blijven en kleuren op hun beurt je reacties op de wereld om je heen. (Een self-fulfilling prophecy) Dus zelfs als je wakker wordt met een neerslachtig of gestressed gevoel, is het extra belangrijk om even de tijd te nemen om iets te vinden om dankbaar voor te zijn: je comfortabele bed, je warm stromend water, je favoriete paar schoenen, de zon. We zijn altijd het gelukkigst als we een dankbare mentaliteit hebben; een mentaliteit van gebrek creëert alleen maar drama en depressie. Je kunt ze allemaal opschrijven of gewoon in je hoofd bedenken.

07
INTENTIE
Visualisatie is een heel ander hulpmiddel dan meditatie. Maar het heeft ook iets krachtigs. Wanneer was de laatste keer dat je ging zitten en een paar intenties voor je dag zette? Een paar momenten nemen om je ideale dag voor te stellen, helpt om het daadwerkelijk tot zo’n dag te laten komen. Dus denk na over wat je wilt voor je dag en visualiseer het! (Als alternatief kan je in plaats daarvan een paar minuten besteden aan het visualiseren van één van je langetermijndoelen.)
08
3 TO DO's

Ik weet dat je echte takenlijst superlang is. Maar het is zinloos (en ontmoedigend) om absoluut alles op te schrijven wat je moet doen. Dus om jezelf gelukkig te houden, is het een beter idee om je alleen voor die dag op je top drie te concentreren. Wat moet er vandaag absoluut gedaan worden? (Niet volgende week of volgende maand of gewoon ergens binnenkort.) Door je te concentreren op het maken van die drie overwinningen vroeg op de dag, word je waanzinnig productief, in plaats van totaal gestrest.

09
BEWEEG

Schud je ochtendstijfheid van je af door je lichaam te bewegen – in ieder geval een klein beetje! ’s Ochtends sporten is natuurlijk een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen. Maar bewegen is geen alles of niets spel! De wetenschap heeft aangetoond dat zeven minuten lichaamsbeweging voldoende is om te resetten en op te laden. (Er is zelfs een oefen-app van zeven minuten die je speciaal hiervoor kunt gebruiken!) Natuurlijk is elke vorm van beweging voldoende: zachte rekoefeningen of yoga zijn enkele keuzes die mogelijk beter passen bij je energieniveau in de ochtend.

10
SPIEGEL
Last but not least! Bekijk jezelf in de spiegel. En kijk eens goed diep in je eigen ogen. Tijd om jezelf wat self-love te geven! Bedenk dat je met de ogen van iemand die jou echt graag ziet naar jezelf kijkt. Met die liefde naar jezelf kijken. Dit maakt het wellicht iets makkelijker. Je brein gaat dit gevoel oppikken en voor waar aannemen. Fake it till you make it! Doe dit elke dag en je gaat positiever naar jezelf kijken. I promise!
Je ochtend unieker maken met Wild Moon
  • Elk stuk is uniek
  • Vaatwasbestendig
  • Duurzaam gemaakt
  • Ambachtelijk handgemaakt
  • With love, for life
SHOP NU
WILD MOON CERAMICS

Keramiek maken is een lang intensief proces met een prachtig resultaat.

Start je ochtend goed
Elk stuk is handgemaakt en uniek

Een workshop keramiek met 2 of 3 personen? Kom genieten van onze private workshops in Boechout of Niel.http://www.wildmoon.be/workshop

Workshops
Privé workshop keramiek met 2 of 3 van je vrienden

Je keramiek personaliseren? Ook dat kan 😉

Unieke kleuren
Geen standaard wit bij wild moon